Hétfőre virradóra hóréteg lepte el hazánk legmagasabb pontját, túl április közepén fehérbe borult a Kékes.

Bár máshol nem kell hóesésre számítani, az eső nem marad el.Vasárnap éjszaka hóesés volt hazánk legmagasabb pontján, a Kékesen. A hegycsúcsot egy intenzívebb csapadékmező érte el, a hőmérő pedig éppen csak 0 fok feletti értéket mutatott, így a meteorológusok számára nem volt nagy meglepetés az áprilisi hóesés. A havas Kékesről készült felvételt IDE KATTINTVA lehet megtekinteni. A met.hu tájékoztatása szerint a mai napon ugyan nem kell hóesésre számítanunk az országban, ám az időjárás így sem lesz túlságosan kíméletes.

A Dunától keletre többfelé esőt okozó, egybefüggőbb csapadékzóna fokozatosan északkelet felé mozog, miközben a derült dunántúli tájakon is erősen megnövekszik a gomolyos felhőzet.

Délután az északkeleti határt is elhagyja a csapadékrendszer, ám mögötte helyenként újból kialakulhat zápor. A gomolyfelhők estefelé összeesnek, a záporok megszűnnek. A Dunántúlon és az északkeleti tájakon estig élénk, olykor erős széllökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között alakul, késő estére 4-9 fok közé hűl le a levegő. Forrás: magyarokklubja.com