A helyiek is döbbenten állnak a tragédia előtt. Gyászolnak a családdal együtt.


Borzalmas baleset történt szombat éjjel Győr-Sopron megyében. Egy apuka éppen elektromos rollerrel tartott haza, amikor szörnyethalt. Bár a rendőrségi vizsgálat még tart az ügyben, a Ripostnak megszólalt név nélkül az áldozat egyik barátja, aki szívszorító dolgot mondott.

Szegény szívrohamot kapott, majd a balesetben eltörte a nyakát


– mondta szomorúan a férfi.

A férfit 3 éves kisgyereke. párja és a helyiek gyászolják. Az apát egy elektromos rollerre ráesve találták meg – írta a police.hu. A balesetben a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők hibába küzdöttek az életéért, belehalt a sérüléseibe. A TV2 értesülései szerint a férfi nemrég költözött Nyúlra Erdélyből. A tragédia napján épp egy születésnapi ünnepségről ment haza, amikor rosszul lett és ráesett a rollerre.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset bekövetkezésének okát és a körülményeket.

Sajnos számos baleset történt már elektromos rollerek miatt. A Ripost számolt be arról még tavaly, hogy Svédországban egy internetes portál írása szerint egy nyolcvanas éveiben járó férfi vesztette életét, miután kerékpárjával egy dombról lefelé haladva beleütközött egy kerékpárúton hagyott elektromos rollerbe.

Mint korábban megírtuk, 2020. október 11-én délelőtt a XI. kerületi Fehérvári úton elgázolt egy busz egy rollerest.

A buszsofőr a külső forgalmi sávban haladt, ahonnan a Hauszmann Alajos utcába kívánt kanyarodni, így először jobbra irányjelzett. A kereszteződésnél lévő lámpa zöld jelzésénél a sofőr elindult, és mivel – az autóbusz méretei miatt – a külső sávból nem tudott bekanyarodni, ezért ezután balra irányjelzett, hogy – a belső forgalmi sávba áttérve – onnan nagy ívben jobbra kanyarodhasson. Ugyanekkor érkezett a kereszteződéshez – az autóbusz mögött haladva – elektromos rollerrel egy férfi, akit a buszsofőr a külső visszapillantó tükörbe tekintve észlelhetett volna. A sofőr azonban a kerékpársáv forgalmának ellenőrzését elmulasztotta, csak a kanyarodási irányban lévő gyalogos-átkelőhelyre koncentrált, ezért a kanyarodás megkezdésekor az addigra már az autóbusz hátsó kereke vonalában haladó rollerest nem észlelte, így részére az elsőbbségadást elmulasztotta.

A rolleren utazó férfinek a baleset elhárításra nem volt lehetősége. A rollert jobbra döntve megpróbált arról leugrani, ám a kanyarodó busz 12 km/h sebességgel a 16-17 km/h sebességgel közlekedő férfinak ütközött, aki ennek hatására a busz alá csúszott. A baleset következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Forrás: magyarzona.net