Sanghaj – Agyontapostak legalább 36 embert Sanghaj belvárosában, a Bund néven ismert folyóparti sétányon, az újévet ünneplő tömegben.
Ezeket látta már?

Bezárás
Váratlanul lemondott a dán királynő

Nem jött be a karácsonyi ajándék? 3+1 tipp, ami megmenthet (x)

A katasztrófát a helyi médiában megszólaló szemtanúk beszámolója szerint az okozta, hogy az egyik épület ablakából hamis pénzt szórtak az utcára, amit az emberek egymást taposva igyekeztek összegyűjteni.

Már este hatalmas, főleg fiatalokból álló tömeg gyűlt össze a belvárosban. A tülekedés helyi idő szerint éjfél előtt kezdődött a Csen Ji téren. A Hszinhua állami hírügynökség szerint az áldozatok között sok a diák, és a halottak túlnyomó többsége nő.

A sérültek számát a kései jelentések 47-re teszik.

Hszi Csin-ping elnök arra kérte a helyi hatóságokat, hogy mielőbb vizsgálják ki, pontosan mi okozta a pánikot és a tragédiát. Egyúttal az ország valamennyi önkormányzatát a biztonsági intézkedések szigorítására szólította. Az újévi ünnepségeket azonnal beszüntették Sanghajban. A kínai metropoliszban legutóbb 2010-ben volt ilyen méretű tragédia, akkor egy toronyházban tomboló tűzben 58 ember halt meg. Forrás: Blikk.hu