Szőke Zoltán, akit sokan a Barátok közt Berényi Mikijeként ismernek, nemrégiben egy újabb botrány középpontjába került. Az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetőjeként dolgozó színész elbocsátásra került, miután kiderült, hogy egy másik önkormányzatnál is vállalt állást.

Szőke Zoltán neve nem csak a Barátok közt sorozatból lehet ismerős a közönség számára. A színész a TV2 Totem című reality show-jában is feltűnt. Azonban a reflektorfénytől eltávolodva, Erdőkertesen talált magának civil állást, ahol az önkormányzat alkalmazta. Egy korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy minden erőmmel azon dolgozik, hogy a művelődési ház működését jobbá tegye.

Nemrégiben azonban kiderült, hogy Szőke Zoltán egy másik állást is vállalt mellette. Az Erdőkertesi Önkormányzat egy Facebook-posztban tájékoztatta a közönséget az eseményekről, amelyek Szőke Zoltán elbocsátásához vezettek. A poszt szerint az önkormányzat finanszírozta azt a tanfolyamot, amelyen Szőke Zoltán és egy kollégája részt vettek, hogy intézményvezetőként dolgozhassanak. Miután megszerezték a szükséges papírokat, mindketten vállaltak egy másik 8 órás pozíciót egy másik önkormányzatnál, anélkül, hogy erről az erdőkertesi önkormányzatot tájékoztatták volna. Forrás: magyarzona.net