Horváth Laura nyerte a crossfit-világbajnokságot.

Horváth korábban kétszer volt második, egyszer pedig harmadik volt a Crossfit Games nevű viadalon, amelyen idén 12 versenyszámban küzdöttek meg egymással az indulók. A versenyszámok között volt biciklizés, erőemelés, 5 kilométeres futás, hatalmas homokzsákkal guggolás, szóval csupa olyan feladat, amely fizikai erőt, állóképességet és kitartást igényel.

Így nézett ki a több feladatból álló nyolcadik versenyszám:

Horváth az utolsó napot a második helyről kezdte, 48 ponttal lemaradva a kanadai Emma Lawson mögött. Az utolsó nap első versenyszáma két feladatból állt, előbb egy gyűrűn kellett húzódzkodni hétszer, majd egy homokkal telt zsákot átdobni három akadály fölött, és ezeket ötször megismételni.

Horváth az ötödik körben vette át a vezetést, és onnantól már nem is engedte át másnak. Összesen öt versenyszámot nyert meg, és további kettőben végzett a top ötben. Győzelméért 315 ezer dollár (körülbelül 113 millió forint) lett a jutalma.

A férfiaknál a kanadai Jeffrey Adler győzött.

Horváth sikerét megelőzően egy másik magyar is dobogóra állhatott az egyesült államokbeli Madisonban rendezett versenyen, Varga Mira a 14-15 éves korosztályban a harmadik helyen végzett. Forrás: 24.hu