2024 sok szempontból a változások éve lesz. Most a Lidl is bejelentette, hogy milyen új rendszert vezet be az ország összes üzletébe. A rendkívüli változás már január 1-jén életbe lép; igaz, ezen a napon még egyetlen Lidl bolt sem lesz nyitva.

A vásárlók tehát január 2-a, keddtől találkozhatnak majd az üzletlánc vadonatúj rendszerével, aminek bizonyára sokan fognak örülni, és biztos bőven lesznek majd, akik élnek ezzel a lehetőséggel.

A Lidl-nek mindig sikerül valamivel meglepnie a vásárlóit, és a 2024-es évre is úgy tűnik, tartogatnak meglepetéseket. Az új év első hetének akciós újságjában tették közzé, hogy január 1-jén életbe léptetik az új rendszert, aminek középpontjában a visszaváltás áll. Hirdetés

Elindul a REpont, aminek keretében az egyedi jelzéssel ellátott termékeket kell keresni. Az alábbi logókkal ellátott palackokat ugyanis a Lidl üzleteiben visszaveszik a kifejezetten erre a célra kihelyezett automatákban, melyekért darabonként 50 forintot kapunk vissza.

Amennyiben olyan palackot vásárolunk, amin nem találunk ilyen jelölést, azokat továbbra is otthon, szelektíven tudjuk gyűjteni, az erre kialakított gyűjtőedényekben. Amiken ugyanis nincs logó, azokat a visszaváltási REpont automata nem tudja visszavenni.

ÍGY MŰKÖDIK A REPONT AUTOMATA:

A Lidl tehát már kihelyezte az automatákat, de csak január 2-ától tudják használni a vásárlók. Az akciós újságból kifotózott képen pedig láthatjátok a szóban forgó logót, amit keresni kell a palackokon.

Hozzá kell tenni, hogy a jogszabály szerint minden 400 négyzetméternél nagyobb élelmiszerüzletben 2024. január 1-jétől kötelező ilyen REpont automatát üzemeltetni, tehát nem csak a Lidl, de a többi üzletlánc boltjaiban is találkozhatunk majd ilyenekkel. Az új rendszer előnye, hogy motiválja a fogyasztót arra, hogy visszavigye azokat az üveg, fém és műanyagpalackokat, amelyek jelentős része korábban hulladékká vált. Forrás: magyarokklubja.com