Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.08.10. csütörtök éjfélig

Az ország legnagyobb részén a kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Csütörtökön napközben elsősorban a Dunától keletre (azon belül is legnagyobb eséllyel az északkeleti harmadban) alakulhat ki kevés helyen zivatar átmeneti szélerősödés (ált. ~40-60 km/h), lokálisan intenzív csapadékhullás (~10-25 mm) és kisméretű jég kíséretében.

( Friss hírekért kattints ide!)

Megj.: Éjjel és hajnalban a szélcsendes, gyengén felhős dunántúli tájakon és az északi országrészben helyenként köd, sűrű köd képződhet, amely délelőtt feloszlik.

2023.08.10. 05:40 Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken ragyogó napsütésre készülhetünk, legfeljebb keleten fordulhat elő egy-egy zápor a gomolyfelhőkből. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban 8-15 fokot mérhetünk, napközben 23-28 fok közötti maximumok várhatók.Hétvégétől száraz, napos időszak kezdődik.

Szombaton az északi, keleti tájak fölött lehet kevés felhő, de csapadék nem várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban 9-16, napközben már 25-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap a délire forduló szél még melegebb levegőt hoz felénk, a maximumok 27-32 fok között alakulnak. Felhő alig lesz felettünk, igazi strandidő várható. A következő hét elején folytatódik a ragyogóan napos, száraz idő. A délies szél az északnyugati tájakon feltámadhat. Kedden már szinte mindenhol 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.Kiadta: Időkép (ma 07:29)

Pest vármegye Jel Fok Esemény Leírás Forrás: magyarzona.net