Óriási változás jön a magyar boltokban, erről mindenkinek tudnia kell

Fizethetnek nekünk a boltban.

Az idei év újdonsága lehet, hogy havonta két alkalommal, összesen maximum negyvenezer forint értékben költségek nélkül lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől is.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága tavaly decemberben döntött erről, az úgynevezett cashback szolgáltatást ösztökélő módosítás értelmében havi két alkalommal, összesen 40 ezer forintos összeghatárig a pénzforgalmi szolgáltató nem számíthat fel díjat az igényelt pénzünkért – írta meg a Pénzcentrum.

A tranzakciót úgy kell elképzelnünk, hogy fizetés után megkérhetjük a pénztárost, hogy vegyen fel készpénzt nekünk a bankszámlánkról, amit helyben meg is kapunk tőle.

A lap szerint az egyetlen probléma a dolog bevezetésével lehet, hiszen a legtöbb üzletnél még nincsen cashback szolgáltatás. A módosítás érvénybe lépése előtt egyetlen láncnál, a Pennynél létezik hasonló. A többi hazai diszkont számára teljesen újdonság lehet a vásárláshoz kötött bolti készpénzfelvétel. Ráadásul nemcsak elfogadói, hanem kártyakibocsátói oldalról is fejlesztések előzhetik még meg az új lehetőség tényleges és széles körű alkalmazását, így valószínűleg az a gyakorlatban legelőbb 2023 második felére terjedhet el.
Oszd meg ezt bejegyzést, hogy eljusson az ismerőseidhez is! Forrás: magyarzona.net