Új üzemanyagárak érkeztek, de nem szolgálnak okot örömre.

Fokozódó aggodalommal figyeljük az üzemanyagárak magyarországi alakulását. Az e heti első üzemanyagár-változás friss adatai sajnálatos módon nem jelentenek csökkenést egyik kategóriában sem. A benzin és a gázolaj literenkénti ára az elmúlt két hétben jelentősen megemelkedett, és előzetes jelzések alapján nem várható ennek a trendnek a visszafordulása.

Az üzemanyagok literenkénti jövedéki adója januárban bruttó 41 forinttal fog növekedni. Ez a változás olyan következményekkel járhat, hogy a magyarországi árak a németországi szintet fogják elérni, és nagy valószínűséggel magasabbak lesznek, mint a környező országokban.

Németországban jelenleg 1,86 euróba kerül egy liter benzin (ami most 726 forintnak felel meg), a gázolaj pedig 1,73 euróért kapható a töltőállomásokon (676 forint).

Ezen a héten ismét változások várhatóak hazánkban az üzemanyagárak terén. A holtankoljak.hu hétfő délelőtt közölte a legfrissebb adatokat. Augusztus 9-én, szerdán tovább folytatódik az üzemanyagárak növekedése, bár a benzin ára most nem fog változni. A gázolaj nagykereskedelmi ára a hét közepén bruttó 15 forinttal emelkedik, ami várhatóan a kiskereskedelmi árakban is meg fog jelenni.

Az aktuális átlagárak figyelembe vételével szerdától az alábbi átlagárakra számíthatunk:

95-ös benzin: 628 Ft/liter Gázolaj: 638 Ft/liter Forrás: magyarzona.net