Betegsége óta távolságtartóbbak lettek korábbi barátai Kulka Jánossal. Erről maga a 60 éves színész mesélt őszintén kedd este az ATV-ben, ahol Jakupcsek Gabriella vendége volt.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész elmondta: néhányan képtelenek kezelni állapotát, és inkább nem is keresik őt. Ennek ellenére ő jókedvű, színházban is játszik, igaz néma szerepet. KIDERÜLT: EZÉRT ZÁRKÓZIK EL BARÁTAI ELŐL KULKA JÁNOS!

Kulka Jánosnál beszédzavar alakult ki, miután három évvel ezelőtt agyvérzést kapott. Az afázia miatt a szavakkal továbbra is küszködve a Jakupcsek Plusz műsorban a színművész elmondta: Mindenki csöndben van, mert nagyon zavarban vannak. Volt, hogy akkora volt a csend, hogy zavart, de megértem, mert nem tudják, hogyan közelítsenek felém.

A műsorba barátja, Lang Györgyi és logopédusa, Varga Sarolta is elkísérte. Lang Györgyi azt mondta, őt bántotta, hogy nem hívják annyiszor a színészt barátait, ahogy korábban. Bevallom, engem bántott, hogy akik korábban nagy barátai voltak, most zavarban vannak, nem hívják. Persze, én is nagyon izgultam, amikor a betegség után először eljött hozzám. Attól féltem, vagy ő nem ért meg engem, vagy én nem értem meg őt, esetleg megbántom valamivel egy félreértés miatt. Végül semmi ilyesmi nem történt, így mindent ott folytattunk, ahol abbahagytunk Kulka János a műsorban úgy fogalmazott: Ez egy börtön. Bezártság. De jókedvű vagyok, tényleg Hozzátette:

Színpadon állni feloldozás, úgy is, hogy néma szerepet játszik. Varga Sarolta logopédus ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: Nagyon jót tesz Kulkának, hogy játszhat, föltölti energiával az, hogy emberek közé megy. Ő hatalmasat zuhant nagyon magasról a szakadékba, mégis méltósággal viseli. Felvállalta színészként, hogy nehezebben tud beszélni, ez egészen fantasztikus. Nem tudom, van-e olyan a világban, hogy valaki úgy tölt meg teátrumot, hogy egy néma szerepet elvállal stroke után? Forrás: magyarokklubja.com