Ezt most tényleg mindenkit meglepett. Könnyekkel küszködve nézte végig Azariah a péntek esti tüntetést. A népszerű fiatal zenész maga is gyermekbántalmazás szenvedő alanya volt az iskolai évei alatt.

A tüntetésen videóüzenetben fordult az 50 ezres tömeghez. Utána a közösségi oldalán posztolt a megmozdulásról és az érzéseiről.

Pénteken 18 órától a Hősök terére tüntetést szervezett kilenc „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber” az elmúlt hetek magyarországi belpolitikai botrányai miatt. A kezdeményezés olyan emberektől indult ki, akik hatalmas tömegek megmozgatására képesek a közösségi médiában. A szervezők megkérték Azahriah-t, a legnépszerűbb magyar előadót, hogy videóüzenetben szóljon a mintegy 50 ezresre duzzadt töbeghez. A zenész beszédében szólt a gyerekbántalmazásról az otthonokban és az iskolákban, és kijelentette: „Azt gondolom, teljesen új szint az, hogy ped@fil arcoknak falazunk, de a legparább az, hogy ez nem egy ismeretlen sztori.

Nemrég még a több tízezer deepwebes gyerekpornót birtokló Kaletát engedték ki félmillió forintos bírsággal.” Az esemény után a sztorijában írta a tüntetésről a következőket Baukó Attila: „Végigkövettem figyelemmel minden egyes másodpercét a megmozdulásnak. Végtelen büszkeség és hála töltött el végig… Zsolti, Edina beszédénél könnyekkel küszködve figyeltem, hogy mi a fene ez, meg mi ez a rengeteg ember. Egészen más volt ez, mint eddig bármi, amit valaha megéltem. Sok év alatt az egyik legszentebb, legtisztább megmozdulás volt. Örülök, hogy részese lehettem.” Baukó Attila még évekkel korábban maga is gyermekbántalmazás szenvedő alanya volt az iskolában. A gimnáziumi évei alatt egy tanára követett el ellene verbális abúzust. Forrás: magyarokklubja.com