Földrengés volt Magyarországon szombaton Gyomaendrőd közelében. Ott a Richter-skála szerint 4-es erősségű földmozgást regisztráltak délelőtt. Pár perccel később Túrkeve közelében, majd csaknem másfél óra múlva Szarvasnál is mozgott a föld – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának jelentése szerint 11.13 perckor a Békés vármegyei Gyomaendrődtől mintegy tizenegy kilométerre több településen földmozgást lehetett észlelni.

Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez – tudatták.

Az obszervatórium később újabb közleményekben közölte, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Túrkevétől körülbelül három kilométerre 4,0 magnitúdójú földrengést mértek 11.16 perckor, és több településen érezték a földmozgást.

Továbbá 12.51 perckor, a Richter-skála szerint 2,8-es erősségű földrengés volt a Békés vármegyei Szarvastól mintegy öt kilométerre. A földmozgást ez esetben is több településen érezhettek, de károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

FRISSÍTÉS 15:58:

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebookon azt írta, hogy utórengések voltak Szarvas környékén.

A Richter-skála szerint 2,8-es és 3,5-es erősségű földmozgásokat regisztráltak.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint ma 14:18 perckor és 14:21 perckor két újabb utórengés követte a Szarvas környéki földrengéseket. A földmozgásokat, amelyek a Richter-skála szerint 2,8-es és 3,5-es erősségűek voltak, több településen is érezhették. Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. A térségben további utórengések várhatóak. Forrás: mosthir.hu