A marihuána, más néven kender, a leggyakrabban használt illegális drogok közé tartozik. Azonban, sokan vitatják, hogy a marihuána valójában gyógyító hatásokkal rendelkezik, amelyek hasznosak lehetnek az emberek számára. Itt van egy rövid összefoglaló a marihuána előnyeiről és hátrányairól.

Előnyök:

 1. Fájdalomcsillapító hatás: A marihuána természetes fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, ami hasznos lehet olyan betegeknél, akik krónikus fájdalommal küzdenek.
 2. Csökkenti a szorongást és a depressziót: A marihuána számos pszichológiai állapotban segíthet, beleértve a szorongást és a depressziót.
 1. Segít az alvászavarokban: A marihuána nyugtató hatással rendelkezik, ami segíthet az alvászavarokkal küzdő embereknek.
 2. Csökkenti az epilepsziás rohamokat: A marihuána hatásos lehet az epilepsziás rohamok csökkentésében.
 3. Gyulladáscsökkentő hatás: A marihuána segíthet a gyulladások csökkentésében, amelyek gyakoriak lehetnek az ízületi gyulladásban és más betegségekben.
 4. Segít az emésztőrendszeri problémákban: A marihuána segíthet az emésztőrendszeri problémák, mint a Crohn-betegség kezelésében.
 5. Csökkenti az izomgörcsöket: A marihuána segíthet csökkenteni az izomgörcsöket, amelyek a sclerosis multiplexhez hasonló betegségekben fordulnak elő.

Hátrányok:

 1. Függőség: A marihuána függőséget okozhat, különösen, ha rendszeresen és hosszú távon használják.
 1. Pszichológiai hatások: A marihuána számos pszichológiai hatást okozhat, beleértve az érzékelés zavart, a memóriazavart, az önfegyelem csökkenését, a figyelem hiányát és az impulzivitást.
 2. Az állapotromlás: A marihuána rövid távon csökkentheti az állóképességet, a figyelmet és a koordinációt.
 3. Egészségkárosodás: A marihuána füstje ugyanolyan káros lehet, mint a dohányzás, és a légzőrendszeri problémák, mint például a krónikus hörgőgyulladás