Március 28.-tól bevezetik Magyarországon! Részletek: A Magyar Posta várhatóan nagyobb forgalomra számíthat azáltal, hogy március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a céget a lehetséges kiszállítók között.

Mikecz Péter, a Magyar Posta marketingkommunikációs főigazgatója kiemelte, hogy a rendelkezés célja, hogy mindenki, aki webshopból rendel, a Magyar Postát mint egyetemes szolgáltatót igénybe vehesse.

Ez azt jelenti, hogy a webshopoknak kötelező lesz lehetőségként feltüntetniük a Magyar Postát. Ugyanakkor a szabad kézbesítőválasztás joga továbbra is megmarad, azaz az ügyfeleknek lehetőségük lesz választani a kiszállítók között. Mikecz Péter rámutatott arra, hogy a változás új feladatot jelent a postának, ugyanakkor több mint kétezer település lakosságának lehetőséget nyújt. A Magyar Posta minden csomagot el tud szállítani, és nem válogathat azok között, amelyeket kézbesítenek. A marketingkommunikációs főigazgató elmondta, hogy a Magyar Posta kész a megnövekedett forgalomra.

Tavaly október és december között voltak olyan napok, amikor akár 250-270 ezer csomagot is kézbesítettek. Ennek fényében, akár 10-20 százalékos növekedés esetén is képesek lesznek megbirkózni a feladattal. Mikecz Péter beszélt arról is, hogy a posta feladatai közé tartozik a nyugdíjak kiszállítása is. Az elmúlt évben csaknem tíz százalékkal nőtt a postai dolgozók elleni erőszakos támadások száma, mivel gyakran sok pénzt visznek magukkal. Ennek ellenére a Magyar Posta kiemelt figyelmet fordít a kézbesítők biztonságára, biztonságtechnikai tréningeken készíti fel őket a veszélyes helyzetekre, és fejleszti technikai felszerelésüket is. Forrás: magyarokklubja.com