A rossz időjárás is közrejátszhatott a Svédország partjainál lezuhant magyar gép tragédiájában. A két Wizz Air-pilótával szerencsétlenül járt magyar gép nagyon kedvezőtlen időjárási körülmények közé kerülhetett.

Mint arról a nap folyamán az rtl.hu is beszámolt, a Balti-tengerbe zuhant egy magyar kisrepülőgép Svédország partjainál, Norrköping közelében. A gép Lengyelországból szállt fel, és a Svédország közepén található Dala Järna repülőterére tartott, de eddig ismeretlen okokból a stockholmi Skavsta repülőtér felé vette az irányt. Úgy tudni, hogy a gépen a Wizz Air magyar légitársaság két tapasztalt pilótája repült, mindketten életüket vesztették a szerencsétlenség következtében.

A hvg.hu értesülései szerint a két áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) két vezetője, a Wizz Air légitársaság pilótái voltak.

Az rtl.hu megkereste a Wizz Air-t, hogy tájékoztatást kérjünk a két szerencsétlenül járt pilótáról. Információnk szerint mindketten tapasztalt, középkorú pilóták voltak, akik rendszeresen repültek hosszú utakon. A Wizz Air nem sokkal délután öt előtt a következő tájékoztatást küldte az rtl.hu-nak:

Vasárnap este két kollégánk balesetben életét vesztette Svédországban. Mivel magánúton voltak, így a tragédia részleteiről a légitársaságnak is csak annyi információ áll a rendelkezésére, amit a hatóságok eddig a nyilvánosságra hoztak.Két nagyszerű, szakmailag tökéletesen felkészült kollégát vesztettünk el. A Wizz Air osztozik a hozzátartozók fájdalmában és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családtagok, barátok és a kollégák felé. Forrás: Rtl.hu