Felperesként, az ügyvédje társaságában érkezett a bontóperére Körtvélyessy Kinga, aki bár feszültnek tűnt a bíróságon, nem kell túl sokat idegeskednie: a több százmilliós vagyonmegosztás csak formalitásnak látszik, hiszen minden az ő nevén van. Junior koncertturnéra hivatkozva nem jelent meg.

Talpig feketében, napszemüveg mögé bújva lépett szerda reggel az Érdi Járásbíróság épületébe Körtvélyessy Kinga, aki a válóperére érkezett. A jelenlegi élethelyzetére jellemző, hogy egyedül jött, a válófélben lévő férje, L.L. Junior ugyanis nem tette tiszteletét. A Bors információi szerint már előre kimentette magát, halaszthatatlan teendőkre hivatkozva maradt távol.

Úgy tudni, ez a halaszthatatlan indok egy koncertturné. A tárgyalóteremből kiszűrődő hangok szerint ezt elképedve vette tudomásul a bíróság, a teremben az is elhangzott, hogy a bíró is látja Junior Instagram-posztjait, amiken „jellemzően koktélos pohárral a kezében pózol és néha énekel kicsit….” Vagyis nem vették túl komolyan a kifogást.

Kinga egyedül érkezett a válóperére (Fotó: Bánkúti Sándor)

A tárgyalás reggel kilenc órakor kezdődött, és a sajtó számára rögtön véget is ért, miután a perben álló felek jogi képviselői megegyeztek abban, hogy zárt ülést kérnek. Talán jobb is volt így, a fokozott médiafigyelem egyáltalán nem fekszik Körtvélyessy Kingának, számára inkább teher, mint öröm a kamerák kereszttüze, és a sok mikrofon.

A fiatal édesanyával a tárgyalás előtt pár perccel ennek ellenére sikerült beszélnünk. Amikor azt kérdeztük, hogy mit érez, egy szégyenlős félmosollyal az arcán annyit mondott:

Körtvélyessy Kinga izgult a tárgyalás előtti percekben (Fotó: Bánkúti Sándor)

Izgulok, hiszen még sosem voltam ilyen helyzetben. De leginkább az életem hátralévő része miatt izgulok. Hogy mi lesz velünk.

– mondta csendesen, majd a gondolataiba burkolódzva többé nem állt szóba mással csak az ügyvédjével, dr Hyross Virággal, aki viszont széles mosollyal érkezett és úgy is távozott a bíróságról. A jókedvének oka volt, L.L. Junior már évekkel ezelőtt Kinga nevére íratta a 300 millió forint értékű törökbálinti ingatlant, és a hírek szerint a cégeket is. Vagyis a zenésznek kell majd megküzdenie azért, hogy ne egy farmernadrágban akarjon távozni ebből a házasságból.

A szerdai tárgyaláson egyébként leginkább az anyagi kérdések kerültek szóba, a gyermekelhelyezés csak a jövő zenéje lesz. Az ülés végén szerettük volna a részletekről  kérdezni Körtvélyessy Kingát, de a fiatal édesanya nem kívánta kommentálni, hogy mi történt, és dr Hyross Virág is csak annyit mondhatott:

Szépen halad az ügy, meg vagyok elégedve maximálisan. Ennél többet sajnos nem mondhatok. 

Bár Kinga és a jogásznő sem volt hajlandó ennél többet mondani, az ügy körülményeit ismerve bátran lehet arra következtetni, hogy mivel Junior felesége nem kíván a törökbálinti ingatlanba költözni, érvényesíteni fogja az úgynevezett lakáshasználati jogát. Ez egy olyan jog, melyet a válófélben lévő felek egyike érvényesíthet a másikkal szemben, ha távozni kíván az egykor közösen lakott ingatlanból. Ez a gyakorlatban az ingatlan értékének akár 30-40 százaléka is lehet, vagyis akár elérheti a 100 millió forintot is. Ez az a „sérelemdíj”, amivel Kinga kisétálhat a házasságából. Forrás: magyarzona.net