A magyar közlekedési díjak drasztikus emelkedésénél talán csak egy dolog lehet rosszabb: az új árakat megismerve rájönni, hogy a legkézenfekvőbb megoldás, az egynapos pályamatrica árának nincs még hivatalosan meghatározott értéke.

A Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. (NÚSZ) hozta nyilvánosságra a 2024-es pályamatrica-árakat, és nem hagyott sok okot az örömre a magyar autósoknak.


Az évek során a pályamatrica beszerzése mindig fontos kérdés volt a magyar autósok számára, és évente izgatottan várják, hogy megtudják, mennyibe kerül majd a következő évben. Sajnálatos módon, idén az autósok nem csak kellemetlen meglepetésekre, de egy bizonyos fokú bizonytalanságra is számíthatnak. Hirdetés

Az új árak meghatározása az augusztusi infláció alapján történt, ami hihetetlenül magas, 16,4 százalékos mértéket mutatott. Ennek eredményeképpen a pályadíjak meredeken emelkednek, és ez komoly terhet jelenthet a magyar autósoknak.

A pontos árakat azonban a NÚSZ nem közölte, így az autósoknak egyelőre türelmesen kell várniuk, hogy megtudják, mennyibe is fog kerülni a 2024-től bevezetett egynapos pályamatrica.Az már most látható, hogy a meglévő matricák ára jelentősen nőni fog. A D1-es típusú matricák esetében az áremelkedés mértéke a következőképpen alakul:

A megyei matricák ára is emelkedni fog, méghozzá 940 forinttal. Hirdetés

Az autósok számára ezek az áremelkedések komoly terhet jelentenek majd, és valószínűleg sokan újragondolják utazási terveiket, vagy alternatív utakat és közlekedési módokat választanak. Az egynapos pályamatrica árának hiánya további bizonytalanságot teremt a jövőbeli utazási költségekkel kapcsolatban.


Az autósoknak tehát marad az várakozás és a remény, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. hamarosan nyilvánosságra hozza az egynapos pályamatrica árát is, hogy tervezni tudják utazásaikat és költségvetésüket. Addig is érdemes figyelemmel kísérni az eseményeket, és időben tájékozódni az aktuális árakról, hogy ne érjenek meglepetések az utakon. Forrás: magyarzona.net