A záporok, zivatarok súlypontja egyre inkább a középső, valamint északi országrészre terjed át, de néhány csapadékgóc a déli tájakon is kialakulhat. Közben nyugat felől csökken a csapadékhajlam.

Nyugat felől fokozatosan stabilizálódik a légkör, de délelőtt a Duna vonalában illetve a Duna-Tisza közén még nagyobb számban előfordulhatnak zivatarok. Napközben főleg a Dunától keletre koncentrálódik a zivatartevékenység és arrafele több helyen, legnagyobb számban az északkeleti harmadban várható zivatarok kialakulása.

Jégeső és felhőszakadás – Ezekben a megyékben tombolni fog az időjárás
Az intenzívebb cellákat felhőszakadás (25-35 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék), jégeső (~ 1-2 cm) és viharos (70 km/h körüli) széllökés kísérheti.

A gomolyfelhők többsége összeesik, a Dunántúlon kevés felhőre, míg attól keletre inkább közepesen vagy erősen felhős égre számíthatunk.

A záporok, zivatarok zöme lecseng, hajnalban már csak kevés helyen a Tiszántúlon eshet. A légmozgás a legtöbb helyen mérséklődik, de a Zemplén és a Nyírség térségében élénk széllökések előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14 és 19 fok között alakul, de az északi hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb valószínű. Forrás: magyarzona.net