Így vernek át Eper vásárlása közben, sok gyanútlan Magyar vásárlót károsítanak meg!

Erre figyelj! Mázsaszám csomagolják át a 300 forintos spanyol és görög ízetlen epret a nagybanin, így lesz belőle 1800 forintos magyar gyümölcs!

Friss hírek >>

Sokak szeme láttára csomagolják át az import (görög, spanyol) epret a Nagybani piacon, hogy aztán magyarként árulják tovább, tetemes haszonnal – számolt be a 24ora.eu – nak egy magyar epertermelő, aki ennek szemtanúja is volt, legutóbb Kedd éjszaka.

Elmondása szerint a spanyol import epret az orra előtt „magyarították” egy másik standon: kiszedték az eredeti spanyol rekeszekből a kis átlátszó műanyag dobozkákat, és abból átöntötték az epret a magyar felségjelű faládákba.

A magyar gazdák áruját ilyen ellenszélben nem nagyon akarták megvenni a Nagybanin. Az import epret ugyanis behozhatták kilónként úgy 300 forintért, és még ha dupla-, vagy triplaáron is kínálták, akkor is olcsóbban adták, mint a magyar termelő, aki szeretett volna 1000-1200 forintot kapni kilónként a hidegfóliás termésért. Hirdetés

A 300 forintos import eperből simán lesz 1000, de akár 1800 forintos is kilónként, mire a fogyasztóhoz kerül, magyarként. Aztán a vevő azt hiszi, a magyar eper is íztelen – panaszkodott a gazda. Forrás: magyarokklubja.com