Az Antarktiszt kutató tengerbiológusok egy igazán meglepő külsejű lényt találtak a sarkköri jégbe fagyva, számolt be a UNILAD.A különleges, húszkarú lény egyeseket az Alien-filmek arctámadójára emlékeztet.

20 karú tengeri lényNem mindennapi felvételek készültek egy Antarktisz jegébe fagyott, húszkarú tengeri lényről.A tudósok 2008-ban kezdtek expedíciósorozatba a Déli-óceán környékén, hogy a Promachocrinusnak vagy antarktiszi tollcsillagnak nevezett, rejtélyes faj egyedei után kutassanak.A Promachocrinusok hasonlítanak az olyan gerinctelen társaikhoz, mint a tengeri csillag vagy tengeri uborka, de a méretük nagyobb, és úszás közbeni mozgásuk nem e világi külsőt kölcsönöz nekik. A lények közel 2000 méterrel a tengerszint alatt is életben tudnak maradni. Az expedíciók során a tudósok nyolc teljesen egyedi tollcsillagot találtak, melyek közül négynek még neve sem volt. Ezek közül az egyiket a tudósok Promachocrinus fragariusnak vagy antarktiszi epertollcsillagnak nevezték el.

Bár az állat neve elég szép, a külsejét már valószínűleg nem mindenki találná esztétikusnak. A lény egyes kommentelőket például az Alien-filmek kultikus arctámadójára emlékeztet. A húszkarú állat az eper nevet a gyümölcsre emlékeztető testalakja miatt kapta. A tudósok azt is megfigyelték, hogy a Promachocrinus fragariusok színe lilástól sötétvörösig terjedhet. 10 döbbenetes külsejű lény az óceánok mélyéről: mintha nem is ebből a világból származnánakHihetetlen teremtmények.

10 döbbenetes külsejű lény az óceánok mélyéről: mintha nem is ebből a világból származnának
Borítókép: Getty Images Hungary Forrás: femina.hu