Az Országgyűlés elfogadott több fontos jogszabályt és nemzetközi szerződést, amelyek között kiemelkedik az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége a postákon.

A képviselők jóváhagyták azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi, hogy a postákon is havonta kétszer, legfeljebb 150 ezer forint értékben ingyenesen vegyenek fel készpénzt az ügyfelek.

Az elfogadott jogszabálymódosítás részeként az Országgyűlés 135 igen szavazattal, öt nem és 42 tartózkodás mellett hagyta jóvá a változtatást. Ezáltal a bankjegykiadó automaták mellett a postai fiókok is lehetőséget biztosítanak majd a készpénzfelvételre, ami jelentős könnyebbséget és kényelmet jelenthet az emberek számára. Az elfogadott törvény továbbá több európai parlamenti és tanácsi rendeletet, irányelvet ültet át a magyar jogba. Ezek a rendeletek és irányelvek elsősorban a pénzügyi szereplők által alkalmazott digitális technológiák működési kockázataival szembeni ellenállóképesség biztosítását célozzák.

Ennek értelmében a pénzügyi intézményeknek és szolgáltatóknak meg kell felelniük bizonyos előírásoknak és szabályoknak annak érdekében, hogy az ügyfelek pénzügyi adatai és tranzakciói maximálisan védettek legyenek. Az új jogszabályok és nemzetközi szerződések elfogadása hozzájárulhat a pénzügyi rendszer biztonságának növeléséhez és az emberek számára nyújtott szolgáltatások javításához. A postai ingyenes készpénzfelvétel lehetősége különösen pozitív változást jelenthet azok számára, akiknek nincs könnyű hozzáférésük bankautomatákhoz vagy bankfiókokhoz. Forrás: magyarokklubja.com