Nagyon rossz most a helyzet Izraelben. Az ukrán-orosz konfliktus mellett egy újabb országban robbant ki a háború. Nagyon sok ember van veszélyben az országban, és máris sok az áldozat. Puskás Peti és Dallos Bogi gyászolja az elhunytakat, és tiszteletükre gyertyát gyújtottak.

„Napok óta nem megy ki a képe a fejemből az izraeli mészárlásnak…felfoghatatlan kegyetlenség, elképzelhetetlen fájdalom, megmagyarázhatatlan bűn. Ma gyertyát gyújtottunk Bogival az áldozatok emlékére, a túszok túléléséért és minden ártatlan ember életben maradásáért. Egy újabb hely a földön , ahol a terror, a vallási fanatizmus, a politikai hatalomvágy sírhellyé változtatta emberek otthonát. Hadd hagyjam itt Steiner Kristóf barátom sorait a végére : ,, Elborzadva gondolok minden ártatlan ember halálára, és kétségbeesetten aggódom a térségért, az ott élőkért, és családtagjaikért.

Szeretettel kérek mindenkit: ne zsidózzunk, ne arabozzunk. Kétféle ember van – de nem “izraeliek”, és “palesztinok” – hanem akik széthúzásban, megtorlásban hisznek, és azok, akik az összefogás és gondoskodás erejében!” Forrás: magyarokklubja.com