A zenész április utolsó napjaiban kezdte meg a rá jogerősen kiszabott büntetése letöltését, a cellasorig azonban a mai napig nem jutott el. A Ripost exkluzív információi szerint az első bent töltött napja óta a fegyház egészségügyi részlegén kezelik, az állapota viszont ennek ellenére is romlik.


Galambos Lajos 2022 decemberében tudta meg, hogy az áram, gáz és víz lopási ügye, továbbá vesztegetés miatt másodfokon 3 év hat hónap börtönbüntetést szabott ki rá a bíróság. A népszerű zenész a közel hét évig tartó perben végig ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére tudomásul vette az ítéletet, bár az utolsó pillanatig remélte, hogy nem kell majd bevonulnia egyik büntetésvégrehajtási intézménybe sem. Most már tudjuk, tévednie kellett.

Galambos Lajos nem hitte, hogy börtönbe zárják (Fotó: Végh István)
Különös bevonuló
Lajcsi nem hétköznapi módon érkezett meg a baracskai börtönbe, mentő vitte. Az első ezzel kapcsolatos hírek hallatán többen azt gondolták, hogy felesleges óvintézkedés, esetleg valamiféle figyelemfelkeltő akció ez a részéről, de aztán a kétkedők is elhallgattak, amikor kiderült, hogy a zenész súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenved. A híres rabot természetesen a börtön falain belül is megvizsgálták rögtön a megérkezése után, és bár sosem hozta senki nyilvánosságra, hogy mit találtak nála, az mindenképpen beszédes, hogy az első naptól kezdve egészségügyi felügyelet alatt tartják. Ez az alapja Galambos Lajos a bírósághoz beadott kérelmének, amiben otthonápolásért folyamodott.

Lajcsi otthonápolásért folyamodott (Fotó: Markovics Gábor)
Romlik az állapota
Lajcsi immár három hónapja van börtönben, a cellasorig azonban még el sem jutott. A Ripost információi szerint azért, mert az állapota folyamatosan romlik. A zenész az első naptól kezdve egészségügyi részlegen van, folyamatos felügyelet mellett, amire sajnos egyre nagyobb szüksége van. Úgy tudjuk, hogy a körülbelül egy hónappal ezelőtti egészségi állapotához képest mostanra sokkal rosszabbul van, a részleget el sem hagyhatja kísérő nélkül.

Helyesek az értesüléseik, Galambos Lajos most már kizárólag kísérővel képes sétálni, egyedül el sem engedik. Kísérik a BV boltba, ahol vásárolhat, illetve az egészségügyi sétáin is mellette kell legyen valaki

Az eljárás folyamatban van, még nem született bírósági döntés