A DIGI ügyfelei országszerte dühödten állnak a távközlési vállalatra, miután az ígért új RTL csatornák még mindig nem elérhetőek számukra, noha már hónapokkal ezelőtt be lett ígérve a szolgáltatás elindítása.

A DIGI közleményben reagált az ügyre, azonban az RTL, amely az új csatornák műsorait biztosítja, hallgat és nem adott eddig semmiféle magyarázatot az ügyre.

A Promotions még karácsony előtt lehozta az örömhírt, miszerint 2024 januárjától a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., az RTL disztribúciós partnere, bővíti kínálatát a négy új kábelcsatornával.Az új csatornák elérhetősége 900 ezer háztartást érintett, és az ügyfelek izgatottan várták az új évben történő bevezetést. Azonban február közepén még mindig semmi sem történt, ami komoly felháborodást váltott ki az érintettek körében.

A DIGI egy levélben közölte a Media1 hírportállal, hogy az RTL csatornái nem elérhetőek a DIGI műholdas televíziós szolgáltatásaiban jelkódolási problémák miatt.

Az RTL által biztosított formátum nem kompatibilis a DIGI rendszerével, ami miatt az új csatornák még mindig nem érhetőek el a DIGI ügyfelei számára. Hirdetés

A DIGI kifejezte reményét, hogy az RTL mielőbb megoldja a problémát, és az új csatornák hamarosan elérhetővé válnak a műholdas televíziós szolgáltatásban is. A Media1 megkereste az RTL-t az ügyben, akik azonban visszautasították a felelősséget, és arra hivatkoztak, hogy a DIGI tud csak tájékoztatást adni az ütemezésről.Az ügy felveti a felelősség kérdését mind a DIGI, mind az RTL részéről. A DIGI korábban megerősítette az új csatornák januári elérhetőségét, ami most mégis várat magára. Az ügyfelek jogosan érzik úgy, hogy átverték őket, és várják azonnali megoldást a problémára mindkét vállalattól.

A végső döntés azonban az RTL-nél van, akiknek sürgősen ki kell javítaniuk a technikai problémát, hogy a DIGI ügyfelek végre hozzáférhessenek az ígért új csatornákhoz. Forrás: magyarokklubja.com