Délelőtt elérte Magyarország északi részét a havazás: Írott-kőnél nagy pelyhekben hullt a hó. A hó teljesen belepte a tájat egy közösségi média poszt tanúsága szerint.

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden délután többnyire borult lesz az ég, de a déli, délkeleti tájakon az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett napsütés is várható. Ott főleg záporok alakulhatnak ki, kis eséllyel az ég is megdörrenhet, másutt időszakos eső várható. Az északnyugati szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik. A felettünk átvonuló hidegfront hatására a hőmérséklet tovább csökken, a délutáni órákban általában 7 és 12 fok közötti értéket mérhetünk, ennél melegebb a délkeleti, keleti határvidéken lehet. Késő este 5, 10 fok valószínű.

Az alacsonyabban fekvő tájakon inkább eső várható, azonban a hegyekben annyira lehűlt a levegő, hogy nem a tavasz, hanem a tél tért vissza április közepén. A hegycsúcsoknál több helyen havazás kezdődött. A Kendig-csúcson, Hajag-tetőn, a Nagy-Hideg-hegyen, és a Mátrában is havazásról szóltak a híradások. Írott-kőnél ey Facebook-poszt tanúsága szerint nagy pelyhekben hullott a hó, belepve a tájat. Az Astromet a képeken túl egy videót is posztolt: Forrás: magyarokklubja.com