Az eset itt látható:

A videó megosztás után rögtön indul

A sivatagban, két harcos állt egymással szemben: a beképzelt ketrecharcos és a shaolin szerzetes. Az első, magabiztosan állt a földön, a kardját a vállához szorítva, és a másikat méregette. A shaolin szerzetes azonban csendesen állt, láthatóan semmi sem zavarta őt.

A ketrecharcos támadni kezdte, a kardjával lecsapott a szerzetesre, aki azonban könnyedén elkerülte azt. A ketrecharcos egyre dühösebb volt, miközben a szerzetes folytatta a támadásokat kivédni, anélkül, hogy ő maga támadna volna.

Végül a ketrecharcos kimerült, és kétségbeesetten próbálta eltalálni a szerzetest. A shaolin azonban végig nyugodt maradt, és végül egy mozdulattal lefektette az ellenfelét.

Amikor a ketrecharcos felkelt, megértette, hogy a valódi erő a belső nyugalom és az önuralom, és nem a külső erő és az önteltség. Ő megtanulta a leckét, amelyet a shaolin szerzetes neki adott, és elment, hogy a saját utját keresse.

A shaolin szerzetes pedig tovább ment, hogy másokat is tanítson ezen a tanulási folyamaton, és hogy a békét és a harmóniát hozza az emberek közé.

Ez a küzdelem megmutatta, hogy az igazi erő nem a fizikai erő, hanem a lelki erő, és hogy a valódi győzelem nem a másikat legyőzni, hanem magunkat megtanítani.