A golyóálló mellényes, állig felfegyverzett, különlegesen képzett alakulat kommandósai a karácsonyi ünnepre hangolódás idején körbevették és géppisztolyt fogtak a megriadt autósokra: Utólag kiderült, ártatlan akcióról volt szó csupán.

Ugyanis a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság így próbálta felhívni a figyelmet a téli gumik használatára. A kampány során összesen 75 kocsit ellenőriztek, ebből 13 kocsi kerekén volt nyári abroncs. – Aki nyári gumival közlekedett, azt a rendőr csak figyelmeztette, hogy cserélje le a biztonságosabb télire. Sajnos, többet nem tehetett, mert a téli abroncs használata Magyarországon nem kötelező. Az interneten már kevésbé voltak megértőek a kampány időzítése és módja iránt. Egy volt bűnügyi nyomozó pedig úgy vélte, ami történt, az bűncselekmény, mert a fegyveres kommandósok indokolatlan jelenléte alkalmas volt a riadalomkeltésre.

– Nem értem, mit vártak ettől az akciótól a szervezők. Akinek nincs pénze téli gumira, arra akár géppuskát is foghatnak, akkor sem tudja lecserélni a nyári garnitúrát – magyarázta Hegedüs Csaba (40), az egyik szemtanú. – Az eset óta a nyíregyháziak egy elfuserált kommandós akcióról beszélnek. Forrás: blikk.hu, magyarokklubja.com