Legalább 21 ember életét vesztette a Velence Mestre nevű városrészében kedd este – nem sokkal 8 óra előtt – történt súlyos buszbalesetben.

A halálos áldozatok mellett legalább 12 sérültje van a balesetnek, további mintegy 5 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. A busz egy felüljáróról mintegy 10 métert zuhant le az út mellett futó vasúti sínekre – számolt be az MTI.

A helyszínre több mentőautó érkezett ki. A vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították. Hirdetés

Beszámolók szerint a földgázzal hajtott busz azonnal kigyulladt. Az áldozatok közül egyesek elégtek. A halottak között gyerekek is vannak.

Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket. Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak” – posztolta a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon Luigi Brugnaro velencei polgármester, aki úgy tudja, egy magánkézben lévő busz szenvedett balesetet, amely éppen turistákat szállított a közeli Marghera településen lévő kempingbe. Állítólag többségében ukrán turisták utaztak a buszon. Forrás: magyarokklubja.com