A fővárosi rendőrök a TEK segítségével fogtak el egy férfit és körözött barátnőjét. Többek között fegyvereket és kábítószert is lefoglaltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével hajtották végre azt az összehangolt akciót, amelyben elfogták a lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés és más bűncselekmények miatt keresett férfit, és közúti veszélyeztetés miatt körözött társát – olvasható a Police.hu

K. Dávid ellen a Fővárosi Törvényszék elrendelte letartóztatását, de mivel korábban felmerült a gyanú, hogy a 39 éves férfinek fegyvere van, a rendőrség a Terrorelhárítási Központ segítségét kérte, akik 2023. február 28-án este a XVIII. kerületi lakcímén fogták el a keresett személyt és annak barátnőjét L. Klaudiát, aki ellen a Bonyhádi Járásbíróság adott ki körözést közúti veszélyeztetés miatt.

A házban fegyvernek és lőszernek látszó tárgyakat, számszeríjat, két pitbull kutyát, és kábítószergyanús anyagokat találtak, a lefoglalt eszközöket szakértők vizsgálják.

Mivel a gyorsteszt szerint a nő kábítószert fogyasztott, emiatt a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon eljárás indult vele szemben.

L. Klaudiát a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, majd jogerős büntetésének megkezdése miatt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, K. Dávidnak pedig a bíróság 30 napra elrendelte letartóztatását, vele szemben az eljárást az V. Kerületi Rendőrkapitányság folytatja.

Oszd meg ezt bejegyzést, hogy eljusson az ismerőseidhez is! forrás: magyarzona.net