Az iraki lagzin éppen táncolt az ifjú pár, amikor a tűz megállíthatatlanul terjedni kezdett.Több mint 100 ember meghalt, és legalább 150-en megsebesültek egy esküvőn kitört tűzben Irakban – közölte a BBC.

Több száz ember ünnepelt az iraki északi Ninive tartományban található Karakosban, amikor kedden késő este tűz csapott fel a helyszínen. Egyelőre nem tudni a pontos okot, de az első információk szerint egy tűzijáték meggyújtása után lobbantak fel a lángok. A helyszínen számos gyúlékony anyag azonnal tüzet fogott, és a mennyezet egyes részei is kigyulladtak és leestek.

„A tűz a csarnok egyes részeinek összeomlásához vezetett a rendkívül gyúlékony, olcsó építőanyagok használata miatt, amelyek a tűz kitörésekor perceken belül a lángok martalékává váltak” – közölte az iraki polgári védelmi igazgatóság.

Egy helyi egészségügyi tisztviselő megerősítette: a menyasszony és a vőlegény is a halálos áldozatok között van.
A helyszínen még szerda reggel is tűzoltók dolgoztak, hogy esetleges túlélőket találjanak a romok alatt. Az egészségügyi minisztérium szóvivője, Szaif al-Badr szerint a legtöbben égési sérülésekkel, füstmérgezéssel kerültek kórházba, de a menekülés közben is megsérültek emberek.

A túlélők közül volt, aki azt mondta: szabályos lángnyelvek nyúltak ki a teremből, ahol az ifjú pár lassúzott, sokan a kimenekülők közül is súlyosan megsérültek. Egy másik jelen lévő szerint semmit nem lehetett látni, és mindenki fuldoklott a füsttől.

A sérülteket Ninive régiójának kórházaiba szállították, eddig több tucat ember jelentkezett, hogy vért adnának a súlyos sebesülteknek. Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu