Sokaknál lehet csak most fog igazán beindulni a kapkodás az iskolakezdés miatt.

Akármennyire fájó, de hamarosan vége van a nyárnak.

Az iskolakezdés nem csak a diákoknak, de a szülőknek is nagy kihívást jelent ilyenkor. Utóbbiak közül azok jártak jól, akik már augusztus 20 előtt beszerezték a szükséges tanszereket, iskolai felszereléseket, mivel innentől beindul a nagy roham, valamint a kapkodás.

Az ATV híradója arról számolt be, hogy tanszerek ára is emelkedett az elmúlt évhez képest, átlagosan 10-15 százalékkal. Egy tipikus 1. osztályos tanszercsomag ára 25-30 ezer forint között mozog, de ez természetesen függ attól, hogy milyen minőségű és márkájú termékeket választunk. A szülők közel kétharmada szerint 50 ezer forintnál is nagyobb összeget kell költeni gyermekenként az iskolakezdésre, ami elképesztő összeg.

Amelyik diák valamivel egyedibb iskolatáskára vágyik, annak erősen könyörögnie kell a szüleinek, mivel ez sem olcsó mulatság. A többség főleg a középkategória felé hajlik: nem akarnak rossz minőségű tanszereket venni, de a keret is véges. Ami még biztos, hogy a közétkeztetés is drágulni fog. Forrás: magyarzona.net