Az idei Forma-1 bajnokság újabb izgalmas szezonnal zárult, amelyet Lewis Hamilton és a Mercedes dominált. Hamilton a bajnoki címet számára kötelezővé tette, miközben a Mercedes is a konstruktőri bajnoki címet nyerte meg.

Az év elején sokan azt várták, hogy a Red Bull Racing és Max Verstappen komoly versenyt fog adni a Mercedesnek, de végül ez nem valósult meg. A Red Bull idén is képtelen volt megfelelően felvenni a versenyt a Mercedes szuperautójával, ami végül Hamilton és a Mercedes számára tette lehetővé a bajnoki cím megszerzését.

A szezon során volt néhány izgalmas és meglepő fordulat, mint például Sergio Perez bajnoki címének megszerzése az utolsó versenyen, ami azt jelentette, hogy a Red Bull végül a második helyen végzett a konstruktőri bajnokságban. A versenyzők között voltak meglepetések is, mint például Carlos Sainz, aki a Ferrari-val a negyedik helyen végzett, és Lando Norris, aki a McLaren-nel a hatodik helyen végzett.

Az idei szezon volt az utolsó, amelyben a Honda volt a Mercedes motorbeszállítója, jövőre a Red Bull Racing és a AlphaTauri is Honda motort használ. Úgy tűnik, hogy ez a váltás jelentősen javíthat a Red Bull Racing teljesítményén, és megkérdőjelezheti a Mercedes dominanciáját a következő szezonban.

Egyértelmű, hogy Hamilton és a Mercedes továbbra is a Forma-1 élmezőnyének része maradnak, de a konstruktőrök és a versenyzők között folyó versenyfutás ígéretesnek tűnik jövőre. A Forma-1 szurkolói biztosak lehetnek benne, hogy a következő szezonban is látványos és izgalmas versenyekre számíthatnak.

Az idei szezonban sokat beszéltek a környezetvédelmi kérdésekről is, amelyek a Forma-1-et is érintik. A széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében a csapatok kötelezően használnak biokomponenseket a benzinjükben, és a hibrid technológiával felszerelt autók is egyre népszerűbbek. A következő években további fejlesztésekre van szükség a környezetvédelem érdekében, és a Forma-1 bizonyítani fogja, hogy képes a fejlődés útján maradni, miközben továbbra is szórakoztató marad.

A Forma-1-nek továbbra is komoly rajongótábora van, amelynek köszönhetően a sportág továbbra is népszerű lesz. A szezon végén a Mercedes és Lewis Hamilton teljesítménye volt a legjobb, de a Red Bull Racing és Max Verstappen is jó teljesítményt nyújtottak, és jövőre egyre jobban összeszokva lesznek. A Forma-1-nek továbbra is sok rajongója van, és a következő években továbbra is népszerű lesz.