A vastagbélrák súlyos hatással van az ember egészségére és életminőségére. Az esetek száma egyre növekvőben van, azonban a korai diagnózis lehetővé teszi, hogy a megfelelő kezeléssel legyőzhessük.

Mint az összes rákos megbetegedés általában, a vastagbélrák is elég csendes a korai stádiumban. Nagyon fontos, hogy figyeljünk oda az árulkodó tünetekre, hogy időben elcsíphessük.

1 – Fáradtság

A megmagyarázatlan tartós fáradtság az egyik legfontosabb jel, amely feltárja a vastagbélrák jelenlétét. A vastagbélrák által okozott fáradtsághoz gyakran a bőr tónusának változása, a tachycardia (szapora szívverés) vagy a szédülés is társulhat.

2- Végbélnyílás vérzése

Bár az anális vérzés számos olyan állapot eredménye lehet, amelyek sokkal kevésbé veszélyesek, mint a vastagbélrák, az ismételt és megmagyarázhatatlan vérzés fontos jelzés, hogy azonnal fordulj orvoshoz.

3- Vér a székletben

A széklet nagyon sokat elárulhat az egészségünkről. A székletben lévő vér a vastagbélrák és számos más súlyos betegség jele is lehet. Hirdetés

4- Hasmenés vagy székrekedés

Ha több, mint 1 hete fennáll hasmenés vagy székrekedés és nem gyógyszer vagy élelmiszer okozza, akkor azonnal fordulj orvoshoz.

5- Hasi fájdalom

A régóta fennálló hasi fájdalom szinte olyan komplikált tünet, mint a fejfájás. Számos oka lehet és nehéz megítélni, hogy milyen egészségügyi állapot okozza. Vastagbélrák is lehet a kiváltó tényező, ezért fontos, hogy vizsgáltasd meg magad. Forrás: magyarokklubja.com