;Törökország legjobb orvosait” kereste fel egy menyasszony a gyomorszűkítő műtéte miatt, ám a fogyasztó beavatkozás az életébe került. Vőlegénye mesélt arról, hogyan hullott darabjaira az élete szerelme elvesztésével.

Jon Burt elmondta, hogy támogatta menyasszonyát, a 44 éves Emma Morrissey-t, hogy gyomorszűkítő műtétre menjen, miután egyre depressziósabbá vált a jojózás miatt. Többórás online kutatást követően végül a Regenesis Health Travel mellett döntöttek, amely a következőkkel büszkélkedett: „minőségi egészségügyi ellátás megfizethető áron”.

A műtétet végző orvos azonban átszúrta Emma gyomrát, miközben gyomorgyűrűt akart elhelyezni, a komplikációkba a nő két nap múlva belehalt.

„Tudom, hogy az emberek továbbra is külföldre mennek kezelésre, mert ez megfizethetőbb, és ezen semmi sem fog változtatni. Csak annyit tudok mondani, hogy kutassanak a jobb helyekért – de el kell fogadnom, hogy Emma és én végeztünk kutatást, és ő mégis meghalt. Ezzel együtt kell élnem.” Hirdetés

A halottkémi vizsgálat során kiderült, hogy a műtétet végző orvos még csak azt sem ellenőrizte, Emma egyáltalán alkalmas-e a műtétre. Az is sok mindent elárul, hogy a Regenesis vezetője egy török grillétterem tulajdonosa volt korábban.

A pár 2800 fontot fizetett a Regenesisnek az útért, amely magában foglalta a visszautat és az ötnapos szállást mindkettőjük számára. Hasonló műtét az Egyesült Királyságban 12 000 fontba került volna.

Jon, aki 2018-ban kezdett randevúzni Emmával a cheshire-i Warringtonból, azt mondta, hogy tehetetlenül nézte, ahogy a kétgyermekes anya szíve leáll a vérveszteség miatt. Az informatikai tanácsadó így nyilatkozott: „Amikor megláttam a sebész arckifejezését, tudtam, hogy valami nincs rendben. Ő maga is sokkos állapotban volt, de becsületére legyen mondva, az első éjszakán fent maradt, és kétórás jelentéseket hozott nekem. Az az érzésem, hogy elsiette a műtétet, majd habozott, hogy újra felnyissa-e Emma gyomrát. A menyasszonyom egy rutinműtétre ment Törökországba, de koporsóban érkezett haza”.

Forrás: magyarokklubja.com