BALESETEK, TORLÓDÁSOK, RENDKÍVÜLI KÖZLEKEDÉSI ESEMÉNYEK

  1. szeptember 02. 10:01

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Az M0-s autóúton, a déli szektorában, az M1-es autópálya felé, a Diósd csomópont előtt a 12-es és a 11-es km között mozgó tereléssel két sávot elkerítettek ma forgalom elől, így csak egy sáv járható. A munkaterület mögött már közel 8 km-es a torlódás.Az M1-es autópályán,

-Budapest felé a 89-es km-nél kora reggel árokba hajtott egy teherautó, majd ugyanitt a sorban újabb baleset történt, egy kamion és egy személyautó ütközött össze. A forgalom két sávon megindult viszont a torlódás lassan oszlik fel, aki még teheti, a 101-es km-nél a nagyszentjánosi csomópontban térjen le a pályáról és a Nagyigmánd-Csém csomópontnál térjen vissza rá.

– Hegyeshalom felé a 85-ös Komárom csomópontnál két személyautó ütközött össze, egy sávot lezártak.

Az M3-as autópályán, a főváros felé vezető oldalon Emőd térségében, a 151-es és a 147-es km között aszfaltoznak, a négy sávból három sávot lezártak, csak a belső sáv járható. A munkavégzés miatt az M30-as autópálya felől érkezők az M3-as autópálya csomópontjában, a főváros felé csak egy sávon tudnak felhajtani, így torlódik a forgalom.

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelőhely előtt a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 5 km-t.Az M7-es autópályán, a 206-os és a 219-es km között burkolatfelújítás kezdődött. A Letenye felé tartókat az ellenkező oldal belső sávjára terelték át, Budapest felé a külső sáv járható. A munkavégzés miatt a 211-es jelű Nagykanizsa/Gyékényes csomópont le és felhajtó ágát is lezárták. Helyette a 206-os jelű Nagykanizsa vagy a 219-es jelű Eszteregnye csomópont használható.Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek!

Továbbá figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!A Duna magyar-szlovák határszakaszán, a Neszmély és Dunaradvány között közlekedő komp újra leállt a folyó magas vízállása miatt.Határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: https://www.police.hu

Fotók:illusztráció! Forrás: magyarzona.net