Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.06.30. péntek éjfélig

Az ország döntő részén veszélyes időjárási jelenség nem várható. A késő délutáni, esti órákban az északnyugati határ menti területeken egy-egy zivatar előfordulhat.

2023.06.30. 05:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombaton egy hidegfront hatására már gyakrabban takarhatják felhők a napot, és többfelé is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Jellemzően felhőszakadás, apró szemű jég kísérheti majd őket. Északkeleten tart ki legtovább a napsütés. A Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé élénk lehet a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 33 fok között alakulhat, elsősorban nyugaton, északnyugaton mérséklődhet a meleg, a csapadékos területeken gyorsan visszaesik majd a hőmérséklet

.Vasárnap napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, és helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északnyugati szél. Viszont hideg nem lesz, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakulhat.

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de nyugaton, északnyugaton gyakrabban takarhatják felhők a napot. Csak elszórtan alakulhat ki futó zápor, este viszont északnyugaton kiterjedt zivatarok is megjelenhetnek. Délutánra 27 és 33 fok közé melegedhet a levegő. Kedden a nyári melegben már több tájegységünkön előfordulhatnak időnként záporok, zivatarok.

Pest vármegye Jel Fok Esemény Leírás. Forrás: magyarzona.net