Szerencsére csak akkor, ha Ágfalvánál akar átmenni, de az összeg nem semmi!

Júliustól egyszeri, 160 eurós, azaz körülbelül 60 ezer forintos díjat kell fizetniük azoknak, akik Ausztriába akarnak menni a Schattendorf (Somfalva) és Ágfalva közötti határátkelőn.

Az érintetteket a döntés annyira felháborította, hogy tüntetést is szerveztek. A demonstrálók között voltak ingázók, nyugdíjasok, de osztrák szimpatizánsok is, úgy tűnik tehát, hogy a döntés nem örvend egyhangú támogatásnak. Bár a kötelezően befizetett díjból 140 euró levásárolható az osztrák boltokban, az ingázók körében így sem népszerű a döntés.

Az osztrák polgármester azzal indokolta döntését, hogy a magyar ingázók miatt sok a baleset, és zavarják az osztrákokat. Erről az osztrák település vezetői döntöttek.

A díj két évre szól, ebből 140 euró levásárolható az osztrák boltokban. A határ magyar oldalán több tucat ember tüntetett, szerintük ez a döntés elfogadhatatlan. Az új szabályok július 3-ától lépnek életbe. A március óta lezárt határátkelőt már fel is szerelték a süllyedő oszlopokkal, amelyek megakadályozzák az engedély nélküli határátkelést. Forrás: magyarzona.net