Az elmúlt időszak szeles időjárása számos kárt és veszélyt hozott magával országszerte.

Az ilyen jellegű károkat azonban sok esetben lehetne megelőzni, ha időben felmérnénk a házak és azok környezetében található fák állapotát. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy most a szélcsendes időben vegyék sorra ingatlanjaikat és tegyenek megelőző lépéseket.

Fák állapotának ellenőrzése: Ha a ház körül található fákon letört, meggyengült ágakat észlelünk, azokat érdemes mielőbb eltávolítani. A száraz, korhadt fákat pedig mindenképpen vágjuk ki, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket. Ne feledjük, hogy egy szeles időjárási körülmények között egy instabil faág vagy fa könnyen okozhat jelentős károkat vagy sérüléseket. Tetőfedő anyagok ellenőrzése: Emellett fontos ellenőrizni a háztetőn elmozdult cserépeket, palák. Ha ilyen problémákat tapasztalunk, mindenképpen helyezzük vissza azokat a helyükre, hogy megelőzzük az esetleges tetőkárokat. A szélvihar könnyen leemelheti a laza tetőfedő anyagokat, ami jelentős károkat okozhat az ingatlanokban. Közterületeken található fák:

Ha közterületen, például parkokban vagy játszótereken veszélyes fákat észlelünk, azokról érdemes bejelentést tenni a hatóságoknak. Így hozzájárulhatunk a közösség biztonságához és megelőzhetjük az esetleges baleseteket. További intézkedések: Az ilyen megelőző lépésekkel nemcsak saját biztonságunkat növelhetjük, hanem segíthetünk a környezetünkben élőknek is. Fontos, hogy mindannyian részt vegyünk a szélveszélyre való felkészülésben, és aktívan tegyünk az esetleges károk megelőzése érdekében. Az időben elvégzett felmérés és az intézkedések segíthetnek abban, hogy a következő szeles időjárás ne okozzon akkora károkat, mint az előző. Legyünk felkészültek és vigyázzunk egymásra! Forrás: magyarokklubja.com