Ingyen kaphatsz útlevelet.Nézd meg milyen papírok kellenek hozzá.

0

Ingyen kaphatsz útlevelet.Nézd meg milyen papírok kellenek hozzá.

 

Egy korábbi konzultációnak köszönhetően ingyenes lett többek között a diákigazolvány kiállítása, most a 65 éven felüliek juthatnának illetékmentesen az útlevelükhöz.

utlevel-hikereso

Törvényjavaslatot nyújtott be Lázár János a Parlamentnek, aminek a megszavazása azt jelentené, hogy jövő márciustól megszűnhet több, a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó illeték és díj is. A konzultáció előző fordulójának köszönhetően már ingyenes lett többek között a diákigazolvány, valamint az erkölcsi bizonyítvány kiállítása – írja az Index.

A javaslat szerint a legfontosabb illetékmentessé váló ügyintézési terület lenne többek között: az anyakönyvi kivonat kiállítása; a közműpótló talajvízkút létesítésének, átalakításának, megszüntetésének engedélyezése, valamint a hatósági bizonyítvány kiállítása az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő adatokról. Ingyenes lenne továbbá a 18 éven aluliaknak az általános tételű közigazgatási eljárás, a 65 éven felülieknek pedig a magánútlevél kiállítása.

Ezeken túl a Magyarország határán kívül élő magyaroknak ingyenessé válna, hogy a nyilvántartásba vételükre irányuló eljárást kezdeményezzenek, de a javaslat által a személyi adat- és lakcím nyilvántartással kapcsolatban díjmentessé váló értesítési cím bejelentésével párhuzamosan eltörölnék az illetékfizetési kötelezettséget is.

 

Forrás:Index.hu

 

Megosztás.

Hozzászólások