Alapjövedelem 2017 – Alapjövedelmet a családoknak!

3

Alapjövedelem 2017 – Alapjövedelmet a családoknak!

Magyarországon jelenleg családok tízezrei élnek olyan lakásokban, amelyekben nincs WC és fürdőszoba, félmillióan élnek olyan otthonban, amelyik ázik és penészes. A PM szerint a megoldást az Alapjövedelem bevezetése jelentené.

Ma van a Családok nemzetközi napja, amelynek idei témája a lakáskörülmények és a fenntartható jövő.  Az ENSZ 1994-ben nyilvánította május 15-ét a Családok nemzetközi napjává. Feltétel nélküli alapjövedelem 2017

Azóta minden évben a szegénységben élőkre igyekszik felhívni a figyelmet. Sajnos Magyarországon is nagyon sok a tennivaló, hiszen éppen a sokgyermekes családok vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben: ma minden második nagycsaládos szegénynek számít. Sok családba a gyerekek után járó pénzek támogatások pl: családi pótlék, nevelési ellátás és szociális segélyek jelentik a fő bevételi forrást.

Idén a lakhatással összefüggő problémák a világnap fő témái. Európában hazánk az egyik legrosszabb helyzetben van ezen a téren. Százezrek élnek olyan lakásokban, amelyekben nincsen fürdőszoba, 180.000 gyerek olyan házban él, amelyben nincs WC, 800.000 háztartás pedig energiaszegénynek minősül.

A Párbeszéd Magyarországért szerint ezeknek a családoknak az Alapjövedelem bevezetése jelentheti a megoldást. Ezzel fel lehet számolni körükben a szegénységet, és biztos alapot lehetne teremteni a lakáskörülményeik javításához.

Megosztás.

3 hozzászólás

  1. Pingback: Dupla családi pótlék és Alapjövedelem járhat 2017-től neked is! | Hitelkalkulátor, pénzügyek és hírek

  2. Szili Henrietta on

    Én is szeretnek dupla csaladi potlekot 3 gyermekem van .

  3. Róbert Simon on

    Ebben az országban csodát ne várjon senki csak szenvedést de sokat!!!!!

Hozzászólások